Közélet

2007.09.20. 13:14

Aki kijátszotta a Fideszt

Címkék#Sós Tamás

Kedden este az egri Uránia moziban óriási érdeklődés mellett mutatták be az „AmbrusIÁda” címet viselő dokumentumfilmet. A megyei közgyűlés Fidesz-frakcióját elhagyó, s a szocialistákra szavazó képviselőről szóló alkotást jóval többen szerették volna látni, mint ahányan befértek a mozi nagytermébe. Ezt a bejáratnál sok ember hangosan szóvá is tette.

s. b. s.

Szíki Károly, a film készítője érdeklődésünkre elmondta: a bemutató minden várakozásukat felülmúlta. Az igények alapján megyei és országos vetítéseket is terveznek. Készül a DVD változat is, amelyeket egyéni megrendelések alapján juttatnak el az érdeklődőkhöz. Szíki szerint a film alapgondolata, hogy az áruló semmilyen korban, sehol sem érdemel bocsánatot. Ezt a gondolatkört egyébként most készülő könyvében tágabb dimenziók mentén is meg kívánja fogalmazni.

Ami pedig az előzményeket illeti: a petőfibányai illetőségű Ambrus a Fidesz és szövetségesei listájáról jutott tavaly októberben a megyei közgyűlésbe. Itt patthelyzet alakult ki, mert az MSZP és a Polgári Frakció (PF) egyaránt húsz-húsz mandátummal rendelkezett. Hónapokon keresztül nem sikerült meghozni fontos döntéseket, például a testület tisztségviselőinek személyéről. Már a közgyűlés feloszlatásánál tartott a történet, amikor a február 23-i ülésen Ambrus váratlanul bejelentette: otthagyja a PF-et, és függetlenként politizál tovább. Voksával segítette a szocialista Sós Tamás újbóli elnökké választását, őt magát pedig később a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökévé választották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!