Közélet

2008.01.25. 18:37

Egyre brutálisabb gyermekek

Számszerűleg ugyan nem nőtt a gyermekek közötti erőszakos megnyilvánulások száma, ám egyre brutálisabbak ezek a cselekmények, s azt is figyelembe kell venni, hogy a gyermeklétszám az utóbbi esztendőkben folyamatosan csökkent – mondta pénteken Egerben, a Liberális Klub rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón John Emese, az SZDSZ ügyvivője, fővárosi frakcióvezetője.

R. M.

A téma a közelmúlt hazai történései, így például a 12 éves romániai késelő kisfiú esete kapcsán került terítékre. A liberális politikus szerint országos és helyi programok szükségeltetnek a jelenség visszaszorítására, a budapesti városházán például most állítottak fel egy szakértői csoportot, amely elsőként egy elemzést készít a helyzetről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rossz az átjárhatóság, a kapcsolat az egyes intézmények, így például az iskola és a gyermekvédelmi hálózat között.

John Emese beszélt arról is, hogy az SZDSZ február 2-án indítja népszavazási kampányát, amelynek rövid lényege, hogy az emberek menjenek el voksolni és mondjanak három „Nem”-et a szocializmusra. Két-háromszázezer közötti elutasító vokssal már elégedettek lennének, ez egyben a szabad demokraták támogatottságát is mutatná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!