Közélet

2008.07.15. 17:21

Gestapós módszert emlegetnek a kórházvédők Egerben

Kórházvédő kiáltás címmel osztott ki körlevelet sajtótájékoztatójukon Egerben, a Markhot Ferenc szobor előtt Szabó Pál.

N. Z.

Ebben a körlevélben leírták: a legrosszabb történelmi időket idézi, ami a napokban zajlott az intézményben. Szerintük a HospInvest gestapós módszereket alkalmazott, a cég által szervezett „rohamosztag, operatív csoport, terror brigád garázdálkodott” a munkatársaiknál. Főnővéri szobákat kutattak át, nyittattak ki szekrényeket. Bejelentésre hivatkozva olyan tárgyakat kerestek, amiket nem szabad bevinni a kórházba, illetve az általuk kiküldött munkaszerződéseket. Ezzel az akcióval kívánják jobb belátásra bírni a leszerződtetendő dolgozókat. A kórházvédők kérik a kórház vezetőit és a fenntartó önkormányzatot, hogy valljon szint a történtekkel kapcsolatban. Szabó Pál hangsúlyozta: „valamennyiünk lelki és testi egészségének megőrzése szükséges ahhoz, hogy gyógyító intézményként mindennap teljesíthessük eskünkben vállalt kötelességünket”.

Cser Ágnes, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke kijelentette, hogy a HospInvest Zrt. több pontban is megszegte a szerződést. Ezért felszólítják a megyei közgyűlés elnökét, Sós Tamást, hogy bontsa fel a céggel a megállapodást. Dr. Mánya Kristóf, a Magyar Orvosi Kamara titkára elmondta, hogy eddig a 32 osztályvezető főorvos közül 6 írta alá a HospInvesttel a szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!