Közélet

2008.11.19. 15:41

Egynapos szemészeti sebészetet alakítottak ki Egerben

Más, általa működtetett kórházakhoz hasonlóan Egerben is elindította az egynapos szemészeti sebészetet a HospInvest.

HEOL

A több tízmillió forint értékű eszközbeszerzésnek köszönhetően a szemészeten a megújult orvosi csapat immár új műszerekkel dolgozik, precíz és gyors szemműtéteket tud elvégezni. Az új módszereknek köszönhetően a beavatkozások gyorsak és fájdalommentesek. Rövidebb a felépülési idő is: a betegek akár másnap újra munkába állhatnak.
Az egynapos beavatkozásoknál, köztük a szürkehályog-műtéteknél is alkalmazott modern lencsék beültetése alig néhány percet vesz igénybe. A műtét alig jelent megterhelést a beteg számára, a speciális ultrahangos eszköz segítségével csupán pár milliméteres metszést ejtenek a szemen. Az operáció során vérzés veszélye nem fenyegeti a pácienst, és a fertőzés esélye is jóval alacsonyabb, mint a régebbi módszereknél.

Dr. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régióigazgatója elmondta, hogy az egynapos szemészeti sebészet kialakításával sűrűbben, magasabb színvonalon tudják végezni orvosaik a műtéteket. Így lehetőség nyílik arra is, hogy ledolgozzák a kórházban kialakult 18 hónapos várólistát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!