Közélet

2008.11.03. 11:43

Táppénzcsalás? - vizsgálatot kér a HospInvest

Bejelentést tesz a HospInvest az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP) annak kivizsgálására, hogy készülnek-e táppénz jogosulatlan igénybevételére a kórház volt dolgozói.

HEOL

Dr. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régióigazgatója szerint a kórházvédők egyik ismert vezetőjének, dr. Mánya Kristófnak az egyik országos napilap számára adott nyilatkozata (miszerint a kórházvédők együtt maradnak, ha kell, többen betegállományban vagy munkanélküli-ellátással várják ki, míg pont kerül az ügy végére) azt erősíti meg, hogy az egri kórház volt dolgozói közül többen is bizonytalan időtartamra betegállományba készülnek vonulni, vagyis minden ok nélkül táppénz-ellátásra akarják íratni magukat. 
- A HospInvest Zrt. gyors vizsgálatot vár az OEP-től annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön, valóban készülnek-e táppénzcsalásra az egri kórház volt dolgozói, vagy mindezt már meg is valósították. A táppénz-ellátás jogtalan igénybevétele törvénybe ütköző cselekedet. A csoport vezetői és követőik – ha tettük bebizonyosodik – visszaélnek az adófizetők pénzéből finanszírozott állami ellátással, és ezzel morálisan is minden eddigi tettüknél mélyebbre süllyednek - mondta Kosztura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!