Közélet

2009.06.13. 06:26

Hármas jubileum a ballagás mellé

Az iskola elődjét 245 éve alapították, a jelenlegi helyén száz éve működik a suli, és tizenöt éves a tornaterem.

F. Z.

A szokottnál is ünnepélyesebbre sikeredett az idei ballagás a vámosgyörki iskolában. A most ballagó tizenkilenc nebulót is sokan rajongták körbe, de mégis maga a Visontai Kovách László Általános Iskola volt pénteken az igazi ünnepelt. Mint az iskola igazgatója, Kovács Lajos felsorolta, az intézmény idén egyszerre több évfordulót is ül: éppen 245 éve alapították meg a vámosgyörki iskola elődjét, továbbá száz éve működnek jelenlegi épületükben. És még az ünnepségnek helyet adó tornateremről is érdemes volt megemlékezni, hiszen azt is tizenöt éve avatták fel.

A hármas jubileum kapcsán Toma István polgármester méltatta az általános iskolát, majd összegezték a tanulók idei sikereit. A legkiválóbb tanulók oklevelet és könyvjutalmakat vehettek át egész éves munkájukért. Az évforduló tiszteletére elkészült és látható az épületben az iskola történetéről összeállított tárlat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!