Közélet

2009.06.30. 16:36

Köztisztviselők napja: életmentőt is köszöntöttek

A korábbiaktól eltérően rendhagyó módon ünnepelte a város a köztisztviselők napját, ahol rendőrt is búcsúztattak és életmentőt is köszöntöttek.

J. M.

 A köztisztviselők napját idén először a képviselő-testületi ülés keretein belül ünnepelték meg, ahol átadták a városvezető grémium által 2003-ban alapított „Gyöngyös Város Közszolgálatáért” kitüntetést, melyet dr. Tóth Zoltánné, a városháza Intézményi és Humán Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatóhelyettese vehetett át. Az ünnepségen a testület előtt búcsúzott az évek óta Mátrafüreden szolgáló körzeti megbízott, Varga Ferenc, akinek munkásságát Lóczi Zsolt, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője méltatta.

A rendezvényen Hiesz György polgármester egy életmentő civilt is köszöntött. Szekeres István néhány héttel ezelőtt szomszédja négyéves kisfiát mentette ki az udvarukon lévő több méter mély kútból, még mielőtt a riasztott tűzoltók kiértek volna a helyszínre. Az oklevéllel jutalmazott életmentő lélekjelenlétének köszönhetően a gyermek él és jól van.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A „Gyöngyös Város Közszolgálatáért” kitüntetést, melyet dr. Tóth Zoltánné, a városháza Intézményi és Humán Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatóhelyettese vehette át FOTÓ: Suha Péter
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!