Közélet

2010.02.11. 13:14

Ételutalványokat tiszteletdíjakból

Pétervásárán a napokban társult testületi ülésen Pétervására, Erdőkövesd, Váraszó, Kisfüzes, Ivád helyi képviselői tárgyaltak az idei közös költségvetés alakulásáról.

B.K.

Mivel a tavalyihoz képest 47 millió forinttal kevesebb állami normatívához jutunk hozzá ebben az esztendőben, ezért rendkívül szigorú takarékosságra van most szükségünk ahhoz, hogy elkerülhessük a teljes anyagi összeomlást – tudtuk meg Pál Lászlótól, az észak-hevesi város polgármesterétől.

Nehezíti a helyzetüket, hogy Pétervására társult községei összességében 19 millió forinttal tartoznak a gesztor városnak, ami a közösen fenntartott intézmények ki nem fizetett működési költségeiből halmozódott fel.


Kisebb vitát kavart az a felvetés, hogy miből fizessék meg a közalkalmazottaknak adható melegétkezési utalványok fedezetét. Több képviselő is kezdeményezte, hogy mondjanak le tiszteletdíjukról, s ebből a pénzből teremtsék elő a rávalót, ám ezzel nem értett mindenki egyet. Végül abban maradtak, hogy a társult településeken külön-külön rendkívüli testületi ülésen döntenek a napokban a felvetésről, s ezt követően tárgyalnak újfent az előterjesztésről. A költségvetés elfogadását így elnapolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!