Közélet

2010.08.14. 17:30

Már megint nem építenek tanuszodát Füzesabonyban

A polgármester asszony a vele szemben álló helyi képviselőket, utóbbiak pedig a polgármestert okolják azért, hogy leállt az északi városrészen, a sportpálya mellett az új tanmedence és a hozzá tartozó öltöző építése.

R. M.

Július közepén arról írtunk: nagy erőkkel dolgoznak a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelező, a budapesti Curtis & Curtis Kft. szakemberei, s a munkálatokkal várhatóan augusztusra végeznek. Egy szabványméretű, huszonötször tíz méteres, a későbbiekben bővíthető és fedhető medencét alakítanak ki, amely alapvetően az úszásoktatás igényeit hivatott kielégíteni. Hosszú nyitvatartási renddel az óvodás és iskolás gyerekek mellett felnőtteket is fogadnak majd, így az egész városé lesz az önerőből, 86 millió forintból épülő létesítmény.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Csak az építési terület maradt, a vállalkozó távozott. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

Emlékezetes: 2006-ban, amikor megalakult Füzesabony új, akkor még egységes jobboldali városvezetése, egyik első dolga volt leállítani az akkor tervezett, állami pénzből több száz milliós pályázati támogatást is nyert fedett tanuszoda építését, mondván, túl sokba kerülne a fenntartása. Már akkor felmerült, hogy hasonló, de kisebb, nyitott létesítményt építenek majd.

Ez el is kezdődött, ám – miként azt Laminé Antal Éva polgármester szerkesztőségünknek elmondta – a vele szemben álló „nyolcak” képviselői megakadályozták, hogy befejeződjön a munka, a képviselő-testületben meglévő többségükre hivatkozva a vállalkozó által benyújtott részszámlát nem engedték kifizetni. A kivitelező levonult a munkaterületről, maga után hagyva a gödröket, felmondta a szerződést, és több millió forintos kártérítési igénnyel lépett fel.

Miriszlai Miklós, a pénzügyi bizottság elnöke viszont állítja: a polgármester utasítására egy 32 millió forintos előleg-számla kifizetése megtörtént. Igaz, a vállalkozó ezután valóban elhagyta a munkaterületet. Ám a többség nevében már a kezdetekkor figyelmeztették a kivitelezőt, hogy testületi jóváhagyás nélkül ne írjon alá szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!