Közélet

2010.09.20. 18:35

Megfenyegették a polgármestert - igaz vagy rágalom?

Füzesabony polgármester asszonya állítja: a titkárnőjét falhoz lökték, őt megfenyegették korábbi pártjából. A Fidesz városi elnöke szerint ez nem igaz, rágalmazás miatt feljelentést tesznek.

R. M.

Fotó:

Garázdaság és súlyos fenyegetések színhelye volt szeptember 17-én, pénteken a déli órákban a füzesabonyi polgármesteri hivatal – tájékoztatta lapunkat sajtóközleményében Laminé Antal Éva, a város polgármester asszonya. Mint a közleményben olvasható, a helyi Fidesz-szervezet alelnöke, Buktáné Penderik Edit feldúlt állapotban rontott be a hivatal titkárságára, ahol ebben az időben az alpolgármester, a titkárnő és a gépkocsivezető tartózkodott.

A Fidesz alelnöke az útjába álló titkárnőt vállánál fogva a falhoz lökte, hogy bejusson a polgármesterhez. Laminé Antal Évát megfenyegette, amiért „ráindultak a Fideszre”, és – a közlemény szerint – azt mondta a polgármesternek, hogy „kinyírják, mert a Herman István képviselő keze messzire elér”. Ordítva kérte számon a lokálpatrióták legutóbbi szórólapjának tartalmát is, amely lerántotta a leplet a Buktáné és csapata által suttogva terjesztett rágalmakról.

A polgármester asszony feljelentést tett a helyi Fidesz alelnöke ellen, a kampány további idejére pedig rendőri védelmet kért a későbbi, esetleg súlyosabb atrocitások megelőzése végett.

Laminé Antal Éva munkatársunk érdeklődésére ma a vasárnap este szerkesztőségünknek eljuttatott közleményét szóban annyival egészítette ki, hogy – mint fogalmazott – az alelnök egyszerűen „átrontott” a hivatalon, és mikor ő kiszólt, hogy most nem alkalmas az időpont, Buktáné „falhoz csapta” Domaháziné Pelyhe Alexandra titkárnőt, irodai koordinátort, aki azóta is sokkos állapotban van, őt viselték meg a legjobban a történtek. A polgármester asszony szavai szerint komolyan megijedtek attól, hogy fizikai agresszió következik be. Nem érti, hogyan lehet a politikai kampány része a garázdaság.

Ha kell, akkor azonnal indulnak a rendőrök

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint r. százados elmondta: az ügyben Laminé Antal Éva valóban megtette a feljelentését, az esetet a rendőrség vizsgálja. Ahhoz, hogy a kampány hátralévő részére külön, folyamatos rendőri védelmet biztosítsanak a polgármester asszony számára, nincs jogszabályi lehetőség, ám amennyiben valamilyen intézkedést igénylő dolog történik, soron kívül, azonnal indulnak és segítenek.

A Fidesz helyi elnöke, egyúttal polgármesterjelöltje, dr. Gondos István a fentiekkel ellentétben határozottan leszögezte: az alelnök asszony csupán kérdezni szeretett volna Laminé Antal Évától egy, a Fideszt lejárató, hazugságokat tartalmazó szórólappal kapcsolatban, amelyet a Laminét támogatók terjesztettek a városban. Semmiféle atrocitás nem történt. Rágalmazás miatt ők is rendőrségi feljelentéssel élnek.

Az elmúlt hét péntekjén történt események hátterében az egyre mélyülő politikai ellentétek állnak. Ismeretes: a közelmúltig úgy volt, hogy 2006 után 2010-ben is Laminé Antal Éva lesz Füzesabonyban a Fidesz polgármesterjelöltje, nemrégiben azonban feloszlatták a városi Fideszt, és az új csoportba a korábbi tagok nem kérték felvételüket. Laminé így a helyi Lokálpatrióta Egylet, a Füzesabonyi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete és a Magyarok Szövetsége színeiben indul újra a posztjáért.
Laminé egyértelműen a körzet országgyűlési képviselőjének, Herman Istvánnak tulajdonítja, hogy távoznia kellett a Fideszből.

Herman: Laminé egy elgurult hólabda

Herman István honatya szavai szerint nem kíván foglalkozni Laminé Antal Éva hisztérikus hecckampányával. A polgármester asszony elgurult hólabdaként viselkedik, az ilyen embertől, aki a hatalmat bármi áron birtokolná, és figyelmen kívül hagyja a törvényeket, óvakodni kell. Az utóbbi időben tanúsított magatartása mindenkiben visszatetszést kelt – mondta Herman, hozzátéve: Laminét és az őt támogató szervezeteket ebben a kampányban már hét alkalommal marasztalták el a helyi és a területi választási szervek.

Herman István, mint a Fidesz választókerületi elnöke, egyike volt azoknak, akik a Laminé vezette korábbi füzesabonyi Fidesz-szervezet feloszlatását kezdeményezték. Emiatt a polgármester asszony az utolsó ülésen ki is lépett a megyei közgyűlés Fidesz-Polgári Frakciójából, amelynek Herman az igazgatója. Időközben Laminé helyben, a városi képviselő-testületben is elveszítette a többség bizalmát, nyolc, részben bal-, részben jobboldali képviselő fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ellene, majd feljelentették és a felfüggesztését is kérték. A bírósági eljárás jelenleg is tart. A polgármester asszony mellett öten maradtak, ők az említett civilszervezetek színeiben indulnak most újra a mandátumért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!