Közélet

2010.10.30. 14:58

Török Zsolt nyilatkozott a Heolnak az őt ért támadásról

Megtámadták Török Zsoltot szombaton hajnalban. Az MSZP egri illetőségű szóvivője a szombat hajnalban őt ért atrocitás kapcsán a HEOL-nak elmondta: meglepődött azon, hogy az utasok a pártjára álltak.

HEOL

Az MSZP közleményt adott ki ma délelőtt, ami szerint Török Zsoltot támadás érte a nagykörúton haladó éjszakai járaton, amelyre a Blaha Lujza téren szállt fel és amellyel a Jászai Mari tér felé tartott. Telefonos érdeklődésünkre a Heves megyei kötődésű politikus elmondta: a Nyugatinál felszállt a járműre egy feltűnően rövid hajú férfi, aki felismerte.

- Hogy személy szerint engem beazonosított-e azt nem tudom megmondani, de, hogy a szocialista pártban töltök be szerepet, azt nyilvánvalóan tudta a támadóm. "Rohadt büdös komcsinak", vagy valami hasonlónak nevezett. Megpróbált lefejelni, ám én elhajoltam. Ekkor ököllel kezdte ütni a fejemet - mondotta az MSZP-s Török Zsolt. 

A szóvivő elmondása szerint a buszon utazók másodperceken belül a pártjára álltak és a legközelebbi megállóban leszorították a támadót a járműről. Számára az volt meglepő a történtekben, hogy az "úr" teljesen konszolidált kinézetű, nyílt tekintetű, semmiféle szer hatása alatt nem állónak tűnt.

Török Zsolt szerint politikai tanulsága is lehet a történteknek. Konkrétan, hogy abba kellene már hagyni a kettős beszédet, véget kellene vetni a háttérből történő biztatásnak, időnként uszításnak a jobboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!