Közélet

2011.01.13. 16:14

Negyvenen lobbiznak a Mátra vonzó értékeiért

Az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége és a Magyar Földrajzi Társaság Gyöngyös-Mátravidéki Osztálya szervezésében a mátraderecskei Mofetta Gyógycentrumban rendezték meg a Mátra Lobbi című szakmai eseményt.

B. K.

A program legfontosabb célkitűzése az volt, hogy a mátrai települések polgármesterei találkozzanak, összehangolják turisztikai célú fejlesztéseiket, valamint ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

A mátraderecskei találkozón megjelent közel negyven polgármestert dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármestere, az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének elnöke köszöntötte abban a reményben, hogy a jövőben együtt folytatják a térség idegenforgalmi értékeinek hasznosítását, előmozdítva ezzel az idegenforgalom ügyét.

Dr. Lénártné utalt arra: a szövetség legutóbbi tisztújító közgyűlése után ez az első alkalom, hogy a települések tavaly megválasztott régi és új polgármesterei megismerkedhessenek egymással és deklarálják a mátrai térségért való összefogásukat. Kiemelte, hogy a Mátra közelében élők elsődleges érdeke, hogy Magyarország Zöld Pontját minél vonzóbbá és eladhatóbbá tegyék. E cél érdekében a jövőben a Mátrával kapcsolatos legfrissebb tudományos kutatások eredményeit is hasznosítani kívánják. Ehhez nyújt segítséget a Magyar Földrajzi Társaság, illetve a térség meghatározó felsőoktatási intézménye, a Károly Róbert Főiskola.

A továbbiakban a rendezvény házigazdája, Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere szólt a hazánkban egyedülálló széndioxid fürdő (mofetta) gyógyturisztikai lehetőségeiről. Hangsúlyozta, bíznak abban, hogy idén végre tb-támogatást kaphatnak a speciális kezelések, így végre a térségben élők is megfizethető áron juthatnának a kúrákhoz.

Ezt követően előadások hangzottak el egyebek mellett a Magyar Földrajzi Társaság tevékenységéről, a Bükki Nemzeti Park értékeiről, illetve a Mátra térségének fejlesztését szolgáló pályázati lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!