Közélet

2011.06.02. 16:49

Kinevezések pártérdekből, pro és kontra

A szocialisták bólogatójánosoknak nevezték a fideszeseket. A városháza szerint Pálék kijelentései egyrészt megmosolyogtatóak, másrészt arcátlanok.

m. k.

Szolgalelkű bólogatójánosoknak nevezte az egri közgyűlés fideszes tagjait Pál György képviselő. A szocialisták csütörtöki sajtótájékoztatóján az előző testületi ülésen történteket kommentálva elmondta: mindezt jól mutatja Szeleczki János igazgatói kinevezése is. Szerinte Szeleczki az ''50-es ''60-as évekből itt ragadt kísértet, hiszen abban az időben volt divat, hogy emberi kvalitások nélkül, csupán pártérdekből kapott valaki vezetői beosztást.

Az ellenzék elhallgattatásáról is beszélt Pál György, aki kiemelte: a város alapokmányának egyes módosításai a demokráciát is csorbíthatják azzal, hogy egyes napirendi pontokhoz a képviselők csupán három percben szólalhatnak majd fel.

– Mindezek ellenére mi a továbbiakban is felelős ellenzéki magatartást mutatunk. Bár demagóg, populista módon is tudnánk politizálni, de ez nem szolgálná a város érdekeit – hangsúlyozta Nagy István. A szocialisták korábbi polgármester-jelöltje úgy látja, hogy a jelenlegi városvezetés hozzáállását mutatja az is, ahogyan az óvodai összevonások ellen tiltakozó szülők megmozdulását kezelte. A képviselő szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni 950 aggódó egri véleményét.

A nyitott szemmel járó egriek tudják

Egyik oldalról megmosolyogtató, másrészt azonban arcátlan kijelentések sorozata a szocialista képviselők számos felvetése az egri önkormányzat szerint. Közleményükben kifejtik, hogy bármely nyitott szemmel járó egri polgár sorolni tudná a korábbi években kifejezetten pártérdekből vezetői székbe ültetett emberek neveit. Hangsúlyozzák: a sajtótájékoztatón kifogásolt intézményvezetői kinevezéseknél szabályos pályáztatás történt és szakmai szempontok érvényesültek.

– Az ellenzék elhallgattatásáról pedig szó sincs, hiszen a képviselői hozzászólás, véleménynyilvánítás lehetőségét továbbra is megadja az új alapokmány. Kiemelt fontosságú ügyekben továbbra is fennmarad az időkeret nélküli vita lehetősége. Az önkormányzat az óvodák esetében pedig figyelembe veszi a 950 egri szülő véleményét. A tervezett struktúraváltásról előbb írásbeli kritikát kértünk az érintettektől, majd nyilvános szülői fórumot szerveztünk. A nevelési-oktatási átalakítás részleteinek kidolgozása során észrevételeiket lehetőség szerint figyelembe vesszük – áll a városháza közleményében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!