Közélet

2011.07.13. 18:12

Megyei Szociális Unió Bányász Róberttel az élen

A politikából kiábrándultaknak szeretne alternatívát kínálni a Szociális Unió - mondta Szili Katalin szerdán Egerben. Az új párt megyei elnöke Bányász Róbert, korábbi egri önkormányzati képviselő lett.

M. K.


Bányász Róbert visszatért: az egri polgármesteri választáson a szavazatok mindössze 1,97 százalékát megszerző politikus a Szociális Unió megyei elnöke lett. A hírt szerdai sajtótájékoztatóján az új párt vezetője, Szili Katalin jelentette be Egerben.


A korábbi szocialista politikus hangsúlyozta, hogy programjukkal az utóbbi időszakban a politikából kiábrándult választóknak szeretnének alternatívát mutatni. Hozzátette: olyan erőt kezdtek el építeni, amely vállalja a magyar értékek következetes képviseletét, illetve azt, hogy a rendszerváltozást követően huszonegy évvel eljött az újabb társadalmi megújulás ideje.


– Úgy gondoljuk, ahol a kormányzó pártok akarata egyezik a miénkkel, ott együttműködésre törekszünk, ahol pedig más elképzeléseink vannak, ott úgy kritizálunk, hogy megfelelő, jól átgondolt alternatívákkal is előállunk – emelte ki Szili Katalin. – Hamarosan kidolgozunk egy tervezetet, amelyben felvetjük a magáncsőd bevezetését, hiszen nem szeretnénk elengedni a már-már lehetetlen helyzetbe került devizahitelesek kezét.
A megyei szervezettől azt várja a pártelnök, hogy egy jó közösséget alkotva bővítsék a Szociális Unió szimpatizánsi körét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!