Közélet

2011.07.05. 10:08

Mesterképzés: elektronikus formába öntött tartalmak

Digitális tananyagból tanulhatnak az Eszterházy Károly Főiskola mesterképzésén résztvevő diákok. A multimédiás tartalomhoz érdeklődők is hozzáférhetnek.

S. B. S.


– A neveléstörténetből tudjuk, hogy a tömegoktatás a XIX. századtól az iskola falai közé szorította a tanulókat. Jelenleg ezeknek a falaknak a lebontását tapasztaljuk és működünk közre benne mi is – mondotta dr. Kis-Tóth Lajos. Az Eszterházy Károly Főiskola általános és fejlesztési rektorhelyettese a „Kurzusmegosztás elvén alapuló informatikai curriculum és SCORM kompatíbilis tananyagfejlesztés Informatikus könyvtáros BA, MA lineáris képzésszerkezetben” című program hétfői záró értekezletén eredményesnek mondta a másfél évvel ezelőtt meghatározott feladatok megvalósítását.


– A digitális tananyagok elkészültével a főiskola elektronikus környezetének átalakítása fontos fázisához érkezett. Most már nem csak az alap-, de a mesterképzésben is kínálunk multimédiás formába öntött, a szak teljes tartalmát átölelő tartalmakat – fogalmazott. A program menedzsere szerint a digitális formában elérhető anyag elsősorban azoknak jelent óriási segítséget, akik a távoktatási módozatban nem formális keretek között szeretnék az ismereteket elsajátítani.


A tananyagfejlesztésben egyébként az EKF Médiainformatikai Intézete mellett külső partnerek, így a szombathelyi, a nyíregyházi főiskola, a Szegedi Egyetem, valamint a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem is részt vett. A rektorhelyettes úgy vélte, hogy a program megvalósítása a magyar felsőoktatáson belül lehetséges együttműködés kiváló példáját is adta. Az elkészült 42 multimédiás – másfél ezer képpel, több száz hang- és mozgóképelemmel illusztrált – „szabványos” tananyag nem csak a programban részt vevők számára érhető el, ahhoz más érdeklődők is hozzáférhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!