Közélet

2011.08.01. 06:01

A Jobbikból kilépett, de mandátumáról nem mond le

Mikó János azt mondja, unja már ezt az egészet, és nem vele kellene foglalkoznia egykori párttársainak.

t. o.

Dudás Róbert, a Jobbik Heves megyei elnöke szerint etikátlan Mikó János hatvani önkormányzati képviselő magatartása. Mint ismert, Mikót Vona Gábor, a Jobbik elnöke szólította fel, hogy lépjen ki a pártból, mivel önkormányzati bérlakást kapott, s ez politikai támadásokra adott volna okot. Mikó – aki kompenzációs listáról jutott a testületbe – kilépett a pártból, de képviselői mandátumát megtartotta.

Dudás szerint ezzel a kizárását előzte meg, mivel több területen is országos etikai vizsgálat indult volna ellene. Ezek egyike az említett lakásügy volt, a másik pedig az, hogy a jobbikos önkormányzati képviselők a Szent Korona másolatára tett esküjüket követően aláírtak egy szerződést, amely szerint ha az országos elnökség alkalmatlannak találja őket az adott feladatra, akkor önként visszaadják önkormányzati mandátumukat. Mikó János ezt megtagadta – közölte a Jobbik megyei elnöke.

Mikó János megkeresésünkre elmondta: „unja ezt az egészet”, nem foglalkozik a Jobbikkal, az ügyet lezárta. Szerinte a pártnak egyéb dolgokkal kellene törődnie, így azzal, hogy más településeken is kilépnek a képviselők a szervezetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!