Közélet

2011.08.02. 18:29

Nem volt bűncselekmény Balázs József gyöngyöspatai telefonhívása

Elutasította – bűncselekmény hiánya miatt – a Központi Nyomozó Főügyészség azt a feljelentést, amit Gyöngyöspata polgármestere, Juhász Oszkár tett Balázs József fideszes képviselő ellen.

HEOL


A július 25-ei keltezésű dokumentum kedden került nyilvánosságra.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Balázs József országgyűlési képviselő ellen július 21-én tett feljelentést Gyöngyöspata újonnan megválasztott jobbikos polgármestere, miután egy telefonbeszélgetésben a kormánypárti honatya kategorikusan kijelentette: amennyiben jobbikos polgármestere lesz a falunak, úgy a jövőben Gyöngyöspata nem számíthat semmilyen pályázati támogatásra.


A Központi Nyomozó Főügyészség azzal indokolta döntését, hogy nem egyértelmű: a Juhász Oszkár szerint Gyöngyöspatát megfenyegető fideszes Balázs József „milyen minőségében járt el” és „milyen konkrét támogatás” megvonását helyezte kilátásba. Bűncselekmény azért sem állapítható meg az ügyészség szerint, mert a fenyegetés „a jövőre vonatkozott”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!