Közélet

2011.11.09. 18:25

Átadás-átvétel: a kormányhivatal nem vizsgálja a megállapodást

A kormány és a Heves Megyei Önkormányzat között létrejött, a megye saját és intézményi vagyona átadásáról szóló megállapodás felülvizsgálata a jogszabályok értelmében nem tartozik a megyei kormányhivatal hatáskörébe, ezért annak tartalma és megkötése nem vizsgálható.

K. G.

Mindez abban a válaszlevélben áll, amelyet Horváth László megyei kormánymegbízott írt dr. Nagy Imrének, a megyei közgyűlés szocialista frakcióvezetőjének. Emlékezetes: dr. Nagy Imre szerint számos kifogásolandó körülmény van a kormány és a megyei önkormányzat közötti, a megye saját és intézményi vagyona átadásáról szóló szerződéssel kapcsolatban.

Dr. Nagy úgy látja: Szabó Róbert elnöknek nem volt joga aláírni a megállapodást, hiszen a képviselőknek arra korábban fel kellett volna őt hatalmazniuk. Mivel a megye adósságrendezés alatt áll, a pénzügyi gondnoknak is jóvá kellett volna hagynia. Mindezek miatt kérte Horváth Lászlót az ügy kivizsgálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!