Közélet

2011.12.07. 21:54

A reform csak úgy jó, ha teljes és hatékony

A bizonytalanság sem az egészségügyben dolgozóknak, sem a betegeknek nem jó.

S. P.

A bizonytalanság sem az egészségügyben dolgozóknak, sem a betegeknek nem jó. Épp ezért fontos, hogy a létrehozandó rendszerről mihamarabb és minél szélesebb körben nyilvánossá váljanak az információk – egyebek között erről is beszélt szerdán Gyöngyösön dr. Szentes Tamás, Budapest főpolgármester-helyettese.

Mint fogalmazott, a fővárosi és a megyei kórházak állami kézbe vétele „bizonyos partikuláris érdekeket” ki tud zárni a rendszerből. Hangsúlyozta: az eredményes átalakítás feltétele, hogy a rendszer minden szintjét, a háziorvosi, a fekvő- és a járóbeteg-ellátást is érintse, egységben kezelje. A korábbi szerkezetátalakítási kudarcok oka szerinte épp e szemlélet, illetve szándék hiánya volt.

A főpolgármester-helyettes szerint a következő lépésként vélhetően és várhatóan sor kerül a városi kórházak állami kézbe vételére is.

A Gyöngyös Város Baráti Köre szervezésében létrejött fórumon Bozsik István alpolgármester arról beszélt: bíznak benne, hogy továbbra is az ember, mint legfőbb érték áll majd az egészségügyi struktúra középpontjában. Aminek fejlesztése társadalmi érdek, a város azonban mindent megtesz azért, hogy a gyöngyösi kórház is „továbbfejlődjön és fejleszthető maradjon”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!