Közélet

2012.02.01. 14:55

Találjon egymásra város és vállalkozó

Fzesabony keresi a helyét a világban, s keresi a lehetőségeket a munkahelyek bővítésére.

Sz. K.

A Maklárt elkerülő gyorsforgalmi útra, a Budapest-Nyíregyháza vasútfejlesztési tervre, a Klementina repülőtérre, a közeli borvidékekre, a termálturizmus és a Tisza-tó jótékony hatására egyaránt lehet építeni - fogalmazták meg annak a konferenciának a résztvevői, amelyen Füzesabony gazdaságélénkítéséről tanácskoztak.

A keressük a helyünket a világban és Füzesabony Város Önkormányzatának lehetőségeit a munkahelyteremtés területén című összejövetelen Gulyás László polgármester és Herman István országgyűlési képviselő meghívására gyűltek össze a szakemberek. A cél az volt, hogy a résztvevők együttműködési lehetőségeket keressenek az önkormányzat és a gazdasági élet szereplői között, kidolgozzanak egy közös jövőképet az igényeik és fejlesztési szándékaik alapján.

A meghívott gazdasági, pénzügyi, közigazgatási szakemberek Herman István és Magda Sándor, a Károly Róbert Főiskola rektora előadásából tájékozódhattak a kistérség és a város lehetőségeiről, a megkezdett beruházásokról, a stratégiai terv készítésénél kikerülhetetlen elemekről, a régió környezeti értékeiről. A résztvevők megfogalmazták: a konkrét célok kidolgozásánál Füzesabony optimális földrajzi, közlekedési, mezőgazdasági adottságát, megfelelő infrastruktúráját is figyelembe kell és lehet venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!