Közélet

2012.03.16. 09:14

A miniszter is kíváncsi volt

Csehországban 28. alkalommal rendezték meg a SALIMA Élelmiszeripari Szakkiállítást.

S. B. S.

A Csehországban 28. alkalommal megrendezett SALIMA Élelmiszeripari Szakkiállításon részt vett az Egerfood Élelmiszerbiztonsági és Technológiafejlesztési Klaszter. A brnoi bemutatkozásról dr. Kiss Attila főigazgatót kérdeztük.

– A cseh expó egyre tekintélyesebb. Milyen társaságban mutatkozhattak be?
– Az idén 28 országból 674 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait. Közel 27 ezer látogatója volt a rendezvénynek. Az Eszterházy Károly Főiskola által koordinált Egerfood Élelmiszer-biztonsági és Technológia-fejlesztési Klaszter nemcsak a régió, hanem az ország egyedüli olyan klasztereként szerepelt, amely egy szakmai érdekszövetség együttes képviseletét látta el.

– Meglátogatta a standot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és V. Németh Zsolt államtitkár is. Mire voltak kíváncsiak?

– Megtekintették kiállított termékeinket, s részletesen tájékozódtak a Tudásközpont kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységéről, eddig elért eredményeiről.

– Milyen eredménnyel zártak?

– A négy nap alatt számos tárgyalást folytattunk élelmiszeripari szakemberekkel, elősegítve ezzel partnercégeink exportpiaci lehetőségeinek kiszélesítését.
Bízunk abban, hogy a klaszterben együttműködő cégek piaci tevékenységének sikeréhez hozzájárultunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!