Közélet

2012.03.12. 17:36

Aktív életre törekednek az időskorúak

Két évtizede alakult az egri Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet.

Sz. I.

Húsz évvel ezelőtt elkezdődött valami az MMK-ban, ahol sokan összejöttünk, majd ötvenheten aláírtuk az alakulásról szóló iratot, az év végére pedig kiállítottuk a 210. tagkönyvet. Ezt a sokrétű csoportot a valahová tartozás igénye hozta össze – mondta visszaemlékezésében az egri Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet egyik alapítója, s korábbi elnöke, Papp Jánosné.

A közösség hétfői jubileumi közgyűlése egyben az „Európa a polgárokért program Aktív generációk” nevű projekt megyei nyitó rendezvénye is volt. A nyolc települést és több civilszervezetet – köztük a csaknem 300 tagú egri közösséget – összefogó mátraderecskei önkormányzat nevében Forgó Gábor polgármester kiemelte: ha Brüsszelben látnák ezt a sok aktív idős korú embert, akkor máris megállapíthatnák, hogy jó célokra adták a támogatást.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Hangulatos műsort adott a nyugdíjasok énekkara. FOTÓ: ÖTVÖS IMRE
[/caption]

Ez teszi lehetővé, hogy a korosztály tagjai a határokon belül és túl együttműködve őrizzék a hagyományokat, s átadják az utódoknak élettapasztalataikat. Erről szólt dr. Tatiana Fedákova, a szlovákiai Bártfán, illetve Szabó Zoltán Ferenc, az erdélyi Sepsiszentgyörgyön működő partnerszervezet képviselője is. Az esemény az alapító tagok és a közösség támogatóinak a köszöntésével zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!