Közélet

2012.03.15. 18:32

Átadták a magzatészlelő monitort

A jótékonysági megyenap kézzelfogható eredménye a műszer.

HEOL

Fotó:

A Heves Megye Napja jótékonysági rendezvényén összegyűlt támogatásból vásárolt egy szülés közbeni magzatészlelő monitort a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya „Nők és Magzataik Egészségéért” Alapítványa.

[caption id="" align="aligncenter" width="360"] A műszer biztonságot jelent babának, mamának, orvosnak egyaránt. Az ünnepélyes átadón Fűtő László, Őszi Csilla, Szabó Róbert és Hernádi László FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

A műszer átadásán Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik adományaikkal hozzájárultak a segítséghez. Külön kiemelte a Zf Hungária Kft. nagyvonalú, másfél millió forintos támogatását.

Dr. Hernádi László a műszert megköszönve arról beszélt: ez a monitor a vajúdás alatt a magzat szívhangját folyamatosan figyeli, aminek kiemelt jelentősége van abban, hogy az orvos pontos információkkal rendelkezzen a magzat állapotáról.

Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról ejtett szót: cégükhöz nagyon sok kérés érkezik, s ezek közül azokat igyekeznek támogatni, amelyek az emberek életminőségét hivatottak javítani. A kórház támogatása pedig tökéletesen illeszkedik ehhez a célkitűzéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!