Közélet

2012.03.03. 04:08

Extrém esküvőket vállal csak az ivádi polgármester

A helybeliek már meg sem lepődnek, amikor Ivády Gábor egy-egy hajmeresztő ötlettel hozakodik elő.

Barta Katalin

Szerte a hazában jól ismerik a halmozottan hátrányos helyzetű, alig négyszáz lelkes kis falu, Ivád nevét. A település ismertsége elsősorban Ivády Gábor polgármesternek köszönhető, aki rendre előrukkol egy-egy sajátos ötlettel, amelyet előszeretettel tálal a média.

Most újabb ötletet érlel emberünk, aki alig várja, hogy elfogadja a parlament az új Polgári Törvénykönyvet. Annak is azt a fejezetét, amelyben deklarálják: könnyebb lesz házasodni, mert az igen kimondása előtt a ma kötelező harmincnapos várakozási időt eltörlik. S hogy miért fontos ez Ivádnak? Erről már a polgármestert kérdeztük a parányi faluban, ahol az helybeliek már meg sem lepődnek, amikor egy-egy hajmeresztő ötlettel hozakodik elő. A helyi lakók arra sem kapják fel a fejüket, amikor kérésünkre átveti a nemzeti színűszalagot a vállán, s robogójára ülve végigszáguld a fő téren.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Földön, vízen, levegőben is esket Ivády Gábor, polgármester FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

– Nagy lehetőséget látok az új Ptk. házasságkötésre vonatkozó passzusában – kezdi mondandóját, majd így folytatja: – Néhány évvel ezelőtt végeztem el az anyakönyvvezetői tanfolyamot. Akkor eldöntöttem: normális esküvőket nem vállalok, csak olyan szertartást, amiben van valami extremitás. Néhány emlékezetes esketést már lebonyolítottam.

Ilyen volt a néma esküvő, ahol egy szót sem szóltak a ceremónia résztvevői, de igen jól sikerültek az ivádi kastély medencéjében celebrált víz alatti kézfogók is. Kevésbé jó emlék a húsz másodperces esketés, amelyet ejtőernyős ugrás közben, a zuhanás időtartama alatt bonyolítottunk le. Sokan emlékeznek arra a rapid szertartásra is, aminek az egyik Batyus galopp résztvevői is szemtanúi lehettek. Ott előzetes bejelentés nélkül mondhatta ki a fiatal pár a boldogító igent. A jelenleg érvényben lévő törvény azon kitételét alkalmaztuk, amikor a közeli halállal fenyegetettség állapotára hivatkozva adható össze a pár. Miután a fiatal férj úgy nyilatkozott, hogy megszakad a szíve, ha nem veheti el imádottját, nem vállalhattam ezt a felelősséget, inkább megeskettem őket – sorolja az eseteket a polgármester.

További részeleteket a Heves Megyei Hírlap szombati (03.03.) számában olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!