Közélet

2012.03.18. 06:19

Közmunkák Egercsehiben

A település a téli, egész évre munkát adó foglalkoztatásra pályázott, így februártól december végéig nyolc helybéli embernek biztosíthatnak munkát.

T. B.

Egercsehi is részt vesz a START közmunka mintaprogramban. A polgármester, Tóth Andrásné elmondta, két szak-, valamint hat segédmunkást alkalmaznak majd.

– Milyen feladataik lesznek a programban résztvevőknek?
– A nyolc foglalkoztatott segítségével több intézményünk felújítását is megoldhatjuk. Így az ófalui kultúrházat is rendbe teszik majd belülről. Szintén közreműködnek majd az orvosi rendelő rendbetételében, valamint a polgármesteri hivatal felújítási munkáiban is. Utóbbiban utoljára tizenkét éve volt felújítás, most pedig nyáron lesz festés, s egyéb munkák. Ebben a karbantartóink segítségét is igénybe vesszük majd.

– Lesznek-e egyéb korszerűsítések?
– Sajnos az anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé még azt sem, hogy nagyobb pályázatokhoz önerőt biztosítsunk, hiszen ahhoz is milliók kellenének.

– Lesz-e egyéb munkalehetőség a faluban?
– Igen, a rövidebb időtartamú közfoglalkoztatásban öt hónapra 15 embernek tudunk majd munkát biztosítani. Sajnos az ellátottak létszáma magas a településen, 91 embernek lenne szükséges anyagi segítségre és foglalkoztatásra. A mostani 15 jóval kevesebb, mint a tavalyi közmunkás létszám, hiszen akkor 67 állástalannak tudtunk 30 napig feladatot adni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!