Közélet

2012.03.08. 13:41

Megújult a diákok rozsnyói partnersége

A Kossuth Zsuzsa Gimnázium rendvédelmi előkészítő osztály negyvenhárom tanulója egy hetet töltött el a Tátrában.

Sz. I

Még az egykori katonai kollégium fénykorában alakult ki intézményi partnerkapcsolat az egri és a szlovákiai Rozsnyón működő gimnázium között. Ezt az együttműködést újították fel a Kossuth Zsuzsa Gimnázium diákjai, amikor a rendvédelmi előkészítő osztály negyvenhárom tanulója egy hetet töltött el a Tátrában.

A 9. d. osztályosok a bachledovai sípályán sajátították el a téli sport alapjait, az oktatás végén pedig házi versenyen mérték össze tudásukat a lelkesen gyakorló diákok. A felkészítést a Dobó gimnázium egyik pedagógusa, valamint a rendőrségnél szolgáló testnevelő tanárok végezték, ennek köszönhetően a tanfolyam résztvevői már a harmadik napon önállóan siklottak le a jól gondozott pályán.

A Detsky Raj nevű túristaszállóban lakó rendvédelmisek a tábor időszaka alatt találkoztak, s megismerkedtek a rozsnyói gimnázium diákjaival, akikkel számos közös programot szerveztek. A táborzárás után megállapodtak abban, hogy a 9. d. ottani testvérosztálya a nyár folyamán látogat majd el Egerbe. A szintén egy hétre tervezett táborozás során a vendégek megismerkednek a város nevezetességeivel, szabadidős-rekrációs programokon, majd pedig vízi tanfolyamon vesznek részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!