Közélet

2012.03.28. 18:22

Nagy Imre pere: várnak az ítéletre

A szerdai tárgyaláson az ügyész pénzbüntetést indítványozott az 1. és a 2. rendű, próbára bocsájtást a másik két vádlott esetében.

HEOL

Az ítélethirdetés maradt hátra Eger volt polgármesterének és három vádlottársának büntetőperéből. Az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolja dr. Nagy Imrét, valamint az Egri Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének egykori vezetőjét, Kovács Attilát. Magánokirat hamisítást is a terhükre rónak, amihez a vád szerint bűnsegédként nyújtottak segítséget M. Lajos és dr. B. György.

A szerdai tárgyaláson a vádhatóság képviselője ismertette végindítványát. Vádbeszédében fenntartotta az ügyészség azon állítását, hogy az első és a másodrendű vádlott annak tudatában igényelték az utazó logopédiai ellátáshoz szükséges normatív támogatást, hogy nem álltak fenn azok a feltételek, ami alapján megpályázhatták volna a költségvetési pénzt.

A szerdai tárgyaláson az ügyész pénzbüntetést indítványozott az 1. és a 2. rendű, próbára bocsájtást a másik két vádlott esetében. A védők bűncselekmény hiányában való felmentést kértek. Dr. Novák Péter, az egykori polgármester védője külön is hangsúlyozta, hogy neki nem pártállások számítanak, hanem védőként ügyfele érdekeit képviseli. Ennek ellenére sejtetni engedte, hogy ennek az ügynek nem büntetőperben kellett volna végződnie. Ezen észrevételét – amihez a védőtársai is csatlakoztak – részletesen meg is indokolta. A bíró az ítélethirdetésre határnapot tűz ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!