Közélet

2012.03.16. 14:28

Pár nap múlva megkezdődik az építkezés

Teltházas fórumokat tartottak a káli szennyvízberuházással kapcsolatban Kálban és Aldebrőn.

Sz. K.

Lakossági fórumot tartottak a káli szennyvízberuházással kapcsolatban a napokban két településen is. Először Kálban a helyi, kompolti és kápolnai, majd Aldebrőn az itteni, feldebrői és tófalusi lakosok számára. Mindként fórum teltházas volt.

- Az összejöveteleken elmondtuk, hogy a beruházás utolsó mérföldkövéhez érkeztünk, megköszöntük a lakosságnak az eddigi támogatást és türelmet, valamint továbbra is ezt kértük az emberektől, hiszen számukra a kényelmetlenségek most kezdődnek – mondja Balázs Zoltán, a gesztor település, Kompolt polgármestere. – Döbbent csend fogadta, amikor  a kivitelező elmondta, hogy mivel ez a közmű kerül legalulra, 4 méter mély árkokat kell ásniuk a munkásoknak.

Mindkét fórum pozitív hangulatban zajlott, leginkább a házi bekötésekről, a közlekedési lehetőségekről érdeklődtek a lakosok, például, hogy hogyan tudnak majd a munkálatok során az utcákba, illetve a kapujukon behajtani. Minden kérdésre egyértelmű választ kaptak, megtudták, hogy egy átlagos, 300 méter hosszú utcában 15-20 napot vesz igénybe a munka, és várható, hogy 1-2 napig nem lehet majd néhány udvarba autóval behajtani. A munkaterület átadása március 20-ára van kitűzve, pár nap múlva pedig mind a 6 településen megkezdődik az építkezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!