Közélet

2012.03.23. 16:17

Török: vizesárok mögé zárják a vidékieket

A szocialisták tizenkét kérdést fogalmaztak meg a járási hivatalok létrehozásával kapcsolatban.

G. R.

– Az Orbán-kormány lemondott a vidéken élő emberekről, vizesárokkal veszi körbe őket – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője e heti egri sajtótájékoztatóján. A politikus dr. Sós Tamás országgyűlési képviselővel együtt bírálta a kormány által 2013-ban bevezetni tervezett járási rendszert. Sós szerint abszurd, hogy a közigazgatást gyökeresen átalakító változásokról szóló koncepció elfér egy gépelt oldalon.

Úgy véli: nem igaz az, hogy a járási központok létrehozásával könnyebbé, olcsóbbá válik az ügyintézés. Szerinte nemcsak drágább lesz az ügyintézés helyére jutni, de a vasúti szárnyvonalak tervezett bezárásával sokkal nehezebb is. Úgy gondolják: nem hiba, hanem bűn a járási kormányhivatalok létrehozása.

Tizenkét kérdést fogalmaztak meg a járási hivatalok létrehozásával kapcsolatban. Arra kíváncsiak, mennyibe kerül az átalakítás, mit jelent az állampolgárok és az önkormányzatok számára, mi lesz a jól működő kistérségekkel, okmányirodákkal?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!