Közélet

2012.06.21. 13:02

Válasz a tiltakozóknak: a Csillagpont nem romaház lesz

Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak Gyöngyösön a Petőfi utca lakói az északi városrészre tervezett komplex telepprogram keretében kialakítandó Csillagpont ellen, melyet két önkormányzati ingatlanban hoznának létre.

j. m.

A Csillagpont számára kiszemelt épületekben szociális, mentális, egészségügyi, valamint oktató és nevelő feladatok ellátására lenne lehetőség. A szolgáltatásokat főként halmozottan hátrányos helyzetű családok vehetnék igénybe.

A Csillagpont ellen eddig több mint 80 aláírás gyűlt össze. A lakók azzal indokolják tiltakozásukat, hogy már ígyis túl forgalmas a Petőfi utca, a szolgáltatóház pedig tovább súlyosbítaná ezt a helyzetet. Emellett ingatlanjaik elértéktelenedésétől is tartanak, mert azt tapasztalják, hogy egyre nehezebb eladni az utcában lévő házakat. Az indoklással ellátott tiltakozólevelet már el is jutatták a városvezetéshez.

Bozsik István, a komplex telepprogramot koordináló alpolgármester nem érti az ellenállást.

– A Csillagpont nem romaház lesz, hanem egy olyan központ, ahol egyebek között gyermekfoglalkozásokat és egészségmegőrző programokat szervezünk majd elsősorban az északnyugati városrészen élő halmozottan hátrányos helyzetűek felzárkóztatására. A programunk szakmailag alátámasztott, és csak olyan rászoruló családokkal dolgoznánk együtt, akik valóban azt akarják, hogy segítsenek nekik – közölte az alpolgármester. – Állandó kritikaként hangzik el, hogy a leszakadó romákkal kezdeni kell valamit. Sajnálom, hogy most, amikor megvan az önkormányzati szándék és meg lehet a támogatás is a munkához, vannak, akik egyéni érdekek miatt megtámadnak egy jó kezdeményezést - fűzte hozzá Bozsik István.

A komplex telepprogram jövőre indulhatna el. Előtte azonban szükség lesz a város képvsielő-testületének jóváhagyására, hogy Gyöngyös pályázhasson a tervek megvalósításához szükséges támogatásra, s persze szükség lesz arra, hogy hogy ez a pályázat majd nyerjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!