Közélet

2012.12.13. 11:23

Házasságot kötöttek a régi szomszédok

Közös hivatal létrehozásáról írt alá megállapodást Kisari Zoltán Ostoros és Fodor Péter Novaj polgármestere kedden délelőtt. Előző este a két település képviselő-testülete közös ülésén döntött az ügyről.

P. A.

– Az önkormányzati törvény tartalmazza, hogy január 1-jétől kétezer lélekszám alatti helységek nem működtethetnek önálló hivatalt, így már a jogszabály megjelenése óta gondolkodtunk a folytatásról – tájékoztatott Fodor Péter.
– Sok tárgyalás előzte meg a mostani döntést. Tíz éve vagyok polgármester, s vallom, a hivatal szolgáltat. Fontos, hogy a lakosság ne vegye észre a strukturális változást, úgy oldjuk meg a feladatainkat, hogy megőrizzük önállóságunkat.

Kisari Zoltán is nyitottságot emelte ki a téma kapcsán, hogy a helyhatóságok önrendelkezése ne csorbuljon.
– Biztos vagyok, hogy van jövőképünk, s a jogi kényszeren túl is érdemes együttműködnie a két községnek. Értelmetlen lenne például nem összehangolni a hegyközségek vagy a polgárőrség munkáját, de lényeges, hogy betartsuk a fokozatosságot.
A napokban megszűnik Noszvaj-Novaj Községek Körjegyzősége, Noszvaj Felsőtárkánnyal állíthat majd fel közös hivatalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!