Közélet

2013.02.17. 14:41

Doktori címeket is átnyújtottak

Az Eszterházy Károly Főiskola minapi diplomaátadó ünnepségén doktori eskütételre is sor került, amelyről Kalóné Szűcs Erzsébetet, az EKF Tanulmányi és Információs Központjának főigazgatóját kérdeztük.

S. B. S.

– Kivel gyarapodott az Egerben doktori címet szerzettek száma?

– Az ünnepségen tett doktori esküt Csapody Miklós, a főiskola Történelemtudományi Doktori Iskolájának hallgatója. A díszoklevelet dr. Romsics Ignác egyetemi tanár, akadémikus, a doktori iskola vezetője, illetve dr. Hauser Zoltán adta át.

– Az eseményen honosított doktori oklevelet is kiadtak. Ki volt a kezdeményező?

– A honosítást Gál Sándor kezdeményezte a kijevi Nemzetközi Szabadegyetem által kibocsátott pedagógia bölcsészdoktori oklevele alapján. A cím magyarországi használatáról szóló határozatot dr. Komenczi Bertalan egyetemi tanár, az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Iskolájának vezetője a főiskola rektorával közösen nyújtotta át.
[caption id="" align="alignleft" width="360"] Kalóné Szűcs Erzsébet
[/caption]
– Milyen szakterületek adták a legtöbb végzett diplomást?

– A legtöbb hallgató tanári mesterképzésben, illetve 7 féléves alapképzésben (gazdálkodási és menedzsment, szociálpedagógia, turizmus-vendéglátás) kapott oklevelet. Az Egri Hittudományi Főiskolával (EHF) közös képzés eredményeként három hallgató hittanár-nevelőtanár végzettséget tanúsító mestertanári oklevelet vehetett át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!