Közélet

2013.02.10. 14:39

Egy asztalhoz ültetnék a felelősöket

A Mátraiak garantált villanyszolgáltatást szeretnének, elegük van a kimaradásokból.

G. R.

Újabb húszórás áramkimaradás okozott bosszúságot a Felső-Mátrában élőknek, illetve ott turisztikai vállalkozást üzemeltetőknek a mögöttünk álló héten. Ez az idei szezon harmadik nagyobb áramszünete volt a hegyen, és ismét jelentős károkat, bevételkiesést okozott a sípályák, szálláshelyek üzemeltetőinek. Éppen ezért érezte úgy Balázs József (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, hogy sajtótájékoztatón hívja fel a figyelmet a problémára. A mátraszentistváni Síparkban a vendéglátósokkal, önkormányzati képviselőkkel is találkozott a honatya.


Szerinte mielőbb megoldást kell keresni a sorozatos áramszünetekre a Mátrában. A helyzet mielőbbi rendezése érdekében Balázs József a felelősök egy asztalhoz ültetését szorgalmazza, hogy a jövőben biztonságosabbá válhasson az áramellátás, amely jelenlegi kiszámíthatatlan formájában több ezer ott élő, üdülő vagy sportoló ember életét keseríti meg.

A képviselő szerint csak úgy lehet turizmust fejleszteni,  ha az alapszolgáltatások biztosítottak. A Mátrában ez most egyáltalán nem garantált. Balázs József kiemelte: nevetséges vis maiornak nevezni azt, ha a Felső-Mátrában havazás miatt szünetel az áramszolgálatás. Úgy kell megoldani az áramellátást, hogy a hó ne okozhasson gondot, hiszen a hegyvidéki települések egyik legnagyobb megélhetési forrása a havas sportokhoz kapcsolódó turizmus.

– Két nap alatt kétezer vendég szeretett volna síelni az elmúlt hét végén, de a tartós áramszünet miatt sokan elmentek – mondta Erbeszkorn Tamás, a mátraszentistváni Sícentrum sajtószóvivője. Ők is megoldást szeretnének, ahogy a szintén jelenlévő vendégháztulajdonos Móczár Zsolt. A mátraszentlászlói fogadós elmondta: több vendégük is bosszúsan, és fizetés nélkül távozott a napokban, hiszen áram híján nem olyan volt a pihenése mint tervezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!