Közélet

2013.02.13. 10:23

Együttműködne a HKIK és a Miskolci Egyetem

A két szervezet az oktatásban és az innovációban szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatát.

T. B.

Az intézmény meghívására látogatott el a Miskolci Egyetem Földtudományi Karára dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) elnöke és dr. Nagy Lajos, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnöke. A kar oktatói bemutatták a folyamatban lévő tudományos projekteket, főként a karsztvizekkel, a termálvízzel és a geotermikus energia hasznosításával kapcsolatos lehetőségeket. Megtárgyalták a HKIK és az egyetem közötti együttműködési keretmegállapodás tervezetét.

A két szervezet az oktatásban és az innovációban szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatát. A megye iparának magasan kvalifikált mérnökökre lesz szüksége, a kamara pedig támogatja a rászorulók továbbtanulását, ha vállalják, hogy helyi vállalatnál helyezkednek el.

A Miskolci Egyetem magas színvonalú kutatási eredményei több területen (ipar, anyagtudomány, technológia, bányászat, földtudomány, tüzeléstechnika) nem csupán a vállalkozások konkrét tevékenységét, de a régió gazdaságfejlesztési programjait is segítik. Több Heves megyei cég rendszeresen végeztet ipari alkalmazási kutatást az egyetem munkatársaival, számos hallgató pedig konkrét, vállalathoz köthető témakörben ír szakdolgozatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!