Közélet

2013.02.27. 13:35

Megújuló ösztöndíjprogram Egerben

Akár 50 százalékkal magasabb összegű támogatást kaphatnak a felsőfokú intézményekben tanuló, egri illetőségű, és a városhoz ragaszkodó fiatalok.

HEOL

2013-tól megújult az Eger Önkormányzata által 12 évvel ezelőtt, a város fiataljainak támogatása érdekében létrehozott “Eger Város Ösztöndíjasa” elnevezésű tanulmányi ösztöndíj-program. A kiírás lényege, hogy támogatást kaphatnak azok az Egerben lakó diákok, akik jó tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, és azt, hogy az önkormányzat melléjük álljon, szociális szempontok is indokolják. Idén újdonság, hogy akár 50 százalékkal magasabb összegű támogatást kaphatnak a felsőfokú intézményekben tanuló, egri illetőségű, és a városhoz ragaszkodó fiatalok.

Az önkormányzat reméli, ezzel az ösztönzéssel is segíthetnek abban, hogy az egri kötődésű, diplomát szerzett fiatalok Egerben keressenek és találjanak munkát.

Eger évente két alkalommal hirdeti meg az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatot, a februári kiírásban csak a felsőfokú intézmények tanulóinak beadványait várják, míg szeptemberben a középiskolásokat szólítják meg.

Újdonság, hogy a felsőfokú tanulmányok esetén elnyerhető támogatás a 2013-as évtől hárompólusú, és összértéke akár 600 ezer Ft is lehet:
- havi tanulmányi támogatás, melynek összértéke 200 ezer Ft
- egyösszegű, ugyancsak 200 ezer Ft-os támogatás
- kiegészítő ösztöndíj - szintén egyszeri 200 ezer Ft-ot jelent, melyet a
felhívásban meghatározott műszaki szakok hallgatói nyerhetnek el. A kiegészítő ösztöndíj önmagában is elnyerhető.

Folyósítés és feltételek

Az összeg 50 százalékát tanulmányi támogatásként, 10 hónapon keresztül, 20 ezer Ft-os részletekben folyósítja az Önkormányzat.

Az egyösszegű, 200 ezer Ft-os hozzájárulást az alábbi feltételekkel fizeti ki a város a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak:
- igazolnia kell, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül diplomát szerzett
- 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben
- ez a jogviszonya legalább 3 hónapja, megszakítás nélkül fennáll

A kiegészítő ösztöndíj esetében az egyösszegű támogatás kifizetésének feltételei a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak:

- igazolnia kell, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül diplomát szerzett
- 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben
- ez a jogviszonya legalább 12 hónapja, megszakítás nélkül fennáll

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!