Közélet

2013.08.02. 11:30

Naponta ötszáz kiló az átlag: beindult az uborkaszezon

Napi 450-500 kilogram uborkát szüretelnek Ivádon a közmunkaprogramban megművelt uborkaültetvényen.

B. K.

Mint azt Ivády Gábor polgármestertől megtudtuk, a válogatott zöldségeket Salgótarjánba szállítják, ahol konzerválják a termést. Saját savanyító üzemük várhatóan idén októberre készül el. Már csupán a szakhatósági engedélyekre várnak.

A faluban egyébként idén közel 140 millió forintot fordíthatnak a közmunkaprogramra. Ivády  elmondta, hogy a nyár elején a közmunkások fáradságos munkájával több mint 30 ezer palántát  ültettek ki a kijelölt földterületekre. A növények a sok napsütés és eső miatt szépen fejlődtek és ígéretes termést hoztak.

A faipari üzembe is folyamatosan érkeznek a megrendelések a szerszámnyelekre. Jelenleg 46 önkormányzattal állnak kacsolatban, s közel ezer szerszámnyelet értékesítettek a közmunkaprogramok eszközigényének megfelelően.

Több településsel is tárgyalnak arról, miként lehetne egyéb bartell üzleteket kötni. A szerszámnyelek ellentételezéseként Battonyáról például kerítésanyagot, máshonnan pedig nagy mennyiségű káposztát kapnak majd, amit helyben savanyítanak majd a helyi lakosság számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!