Közélet

2014.03.31. 18:05

Tájházat, faluközpontot avattak

Több faluszépítő beruházást is avattak a napokban Mezőtárkányban.

HEOL

LM_6572.jpg

Fotó: Lénárt Márton

– Összefogás nélkül nehéz lenne sikereket elérni, ám nekünk itt Mezőtárkányban szerencsénk van. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy az önkormányzat, az országgyűlési képviselőink és a helyi emberek összefogásával tájházat, faluközpontot és emlékoszlopot is avathatunk – mondta Tóthné Szabó Anita polgármester pénteken a faluban tartott avatóünnepségen.

A településen ugyanis a múlt hét utolsó munkanapján felavatták a Mezőtárkány Művelődéséért Közalapítvánnyal közösen kialakított, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatásával kialakított tájházat. A falu utolsó nádfedeles házát mentették meg az enyészettől a mintegy 8 millió forintos beruházással, amelynek során az épület kívül-belül megújult, helyiek segítségével pedig be is rendezték, kiállítóhelyként funkcionál majd.

A tájház avatásán dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő vágta át a nemzeti színű szalagot, de ott volt az ünnepségen a térség másik képviselője, Herman István is, aki szintén gratulált a helyieknek. Felavatták a szomszédos Egerfarmos határából származó öreg tölgyből faragott emlékoszlopot is, amelyet Kovács Tibor álmodott meg a mezőtárkányiaknak. Ennek közelében pedig egy dísztér is helyet kapott, amelyet szintén tegnap vehettek bírtokba a helyiek. [caption id="" align="alignleft" width="360"] A falu utolsó nádfedeles házát mentették meg, megnyílt a Tájház. FOTÓ:LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!