Közélet

2014.04.29. 08:31

Eger sikere a fővárosban

Teltház előtt, nagy sikerrel játszotta az egri társulat Kocsis István: A fény éjszakája című drámáját április 23-án a Nemzeti Színház Gobbi-termében.

HEOL

Az előadás előtt Vidnyánszky Attila főigazgató köszöntötte a közönséget, a művészeket és Habis Lászlót, Eger polgármesterét, aki korabeli dokumentumokat idézve a 110 évvel ezelőtt közadakozásból felépült első egri kőszínházra emlékezett.  A jelenlévők a Gárdonyi Géza Színház máig szóló történetéről számot adó kiállítást is megtekinthettek.

A fény éjszakája az idei évad programadó bemutatója volt – mondja Blaskó Balázs, az egri teátrum igazgatója. A színházművészet feladatai közé tartozik különböző korok társadalmi, politikai történéseit értelmezni és bemutatni is, Kocsis István műve ilyetén módon boncolgat kiemelten fontos történelmi összefüggéseket. [caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!