Közélet

2014.06.27. 20:24

Lemondott Korózs Lajos

Pénteken tartotta a Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése soron következő ülését, melyen átadták a Telekessy István területfejlesztési díjakat is.

HEOL

Fotó:

A Heves Megyei Közgyűlés idén is a Telekessy István területfejlesztési kitüntető díjjal ismerte el azokat a magánszemélyeket, gazdálkodó szervezeteket és Heves megyei települési önkormányzatokat, amelyek Heves megye területfejlesztésében, vidékfejlesztésében példamutató, kiemelkedő eredményt értek el. Heves Megye Közgyűlése a 2014. április 29-ei közgyűlésén zárt ülésen döntött a díjazottakról, akik június 27-én, a megyeháza Barkóczy termében Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől, valamint Dr. Barta Viktor főjegyzőtől vehették át a kitüntetéseket.

Elismerésben részesült Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere, Dr. habil Dávid Lóránt, a Károly Róbert Főiskola főiskolai tanára, a Farkaskő Noszvaji Barlang Művésztelep Egyesület, valamint a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége.

A díjátadót követő közgyűlésen Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke arról tájékoztatta a megjelent képviselőket, hogy Korózs Lajos, a közgyűlés MSZP frakciójának képviselője 2014. július 1-jével lemondott a Heves Megyei Közgyűlési tagságáról.

Portálunk úgy tudja, a szocialista képviselő sűrű elfoglaltságai miatt mondott le, lévén, hogy a Népjóléti bizottság alelnöki tisztét is betölti. Utóda Kontra Gyula, aki eddig a megyei közgyűlés ügyrendi és nemzetiségi bizottságának volt, az MSZP által delegált külsős tagja.

A közgyűlés elfogadta a Heves Megye Területfejlesztési Programja (2014-2020) előzetes jóváhagyására irányuló javaslatot, valamint döntést hozott a Magyar Diáksport Szövetséggel, és Hargita Megye Tanácsával való együttműködési megállapodás megkötéséről. A képviselők elfogadták a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2014. év I. félévi, és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Heves Megyei Külgazdasági Információs Pontjának tevékenységéről szóló tájékoztatókat, valamint a Heves Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság munkájáról, és a Heves megye mezőgazdasági helyzetéről szóló beszámolókat.

A közgyűlés tagjai részletes tájékoztatást hallhattak a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt két évben végzett munkájáról is.

A megyei közgyűlés végén a testület zárt ülésen döntött a Heves Megyéért Kitüntető Díj adományozásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!