Közélet

2014.09.12. 15:26

Részvételi költségvetést javasol az egri LMP

A Lehet Más a Politika azt szeretné, ha szeretnénk ha az egriek nagyobb beleszólást kaphatnának a város költségvetésének kialakításába.

HEOL


Eger mind a 12 választókerületében állított képviselő-jelöltet az LMP, őket, illetve dr. Csarnó Ákost, a párt polgármesterjelöltjét már nyilvántartásba is vette a választási iroda – jelentette be Komlósi Csaba, a Lehet Más a Politika listavezetője, aki sajtótájékoztatóján kiemelte: szeretnék ha a város polgárai is nagyobb beleszólást kaphatnának a város költségvetésének kialakításába.
– Az egri adófizetők egyre kevésbé tudják meghatározni, hogy mire költsön a város, akár a civil szervezetek támogatásáról, akár a vállalkozások ösztönzéséről van szó. A jelenlegi támogatási rendszer átláthatatlan, ezért részvételi költségvetést javaslunk, a képviselő-testület így a helyiek által kialakított elképzelések mentén hozná meg döntését, a végrehajtás pedig ellenőrizhető lenne – emelte ki. Hozzátette: a rendszer előnye, hogy csökkenti a korrupciót, a közpénzek elpocsékolását és hozzájárul a demokrácia minőségének javulásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!