Közélet

2014.09.14. 20:25

Új hűtőház építésébe fognak Nagyrédén

Nő a kereslet, több árunak kell a hely: a nagyrédei hűtőházat üzemeltető jászsági cég bizalmát mutatja, hogy nagy befektetésre készülnek a településen.

HEOL

Mint Balázs József polgármester a JÁSZ-TÉSZ Kft. képviselőivel folytatott legutóbbi tárgyalásán világossá vált, hamarosan 2800 tonna befogadó képességű új hűtőházat kezdenek építeni az egyre növekvő piaci igények kielégítésére.
 
- Örömteli fejlemény, hogy a nagyrédei mélyhűtött termékek kereslete töretlen. Egyre több áruházlánc érdeklődik a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök iránt – hangsúlyozta a polgármester.
 
Tájékoztatása szerint körülbelül 400 millió forintból fog megvalósulni az új komplexum, amely új munkahelyek létesítését is magával hozza jövőre.
 
Ma is 130 ember munkahelye a hűtőház, többségükben nagyrédeieké. Évente 950 tonna gyorfagyasztott gyümölcsöt és 2900 tonna zöldséget állítanak elő.
 
Közben a helyi szociális szövetkezet is keresi a lehetőséget az együttműködésre a hűtőházzal, mégpedig a málnatermesztés területén kezdenek kísérletezni néhány hektáron. A cél a termelői integráció biztosítása, hogy a vállalat – ahogy régen -  ismét helyben tudja begyűjteni azt a málnamennyiséget, amely a hűtőkbe kerül. Jelentkezők már vannak – vázolta fel a polgármester, aki szerint visszaerősödőben van a könnyűipari szegmens mellé a falu hagyományos agrárprofilja is.
 
Balázs József elmondása alapján amióta átvette a JÁSZ-TÉSZ Kft. a nagyrédei hűtőház üzemeltetését, folyamatosan korszerűsítették a berendezéseket. Szerencsére az orosz piac válsága sem érinti őket, mert termékeiket fele részben Nyugat-Európában, fele részben itthon tudják értékesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!