Közélet

2015.06.22. 15:00

Tahitire költözhet fiával Nyíri-Kovács Patrícia

Nyíri-Kovács Patrícia megkapta fia felügyeleti jogát és Tahitire költözhet vele.

HEOL

"Véget ért az éhségsztrájk! Köszönet a Magyar Kormánynak, köszönet az EU-petíció több mint 11 ezer aláírójának és az aláírások szervezőinek!" - írta hétfőn Facebookon dr. Nyíri Iván. A bejegyzéséből kiderül: "a polinéziai bíróság azonnali hatállyal Nyíri-Kovács Patríciához rendelte, teljes anyai felügyeletre kisfiát, Lee Noaht. Engedélyezte továbbá a bíróság az anya és kisfia Tahitire költözését, ahol a gyerek megfelelő katolikus iskolába járhat, az anya pedig egy angol nyelviskola tanára és társvezetőjeként talán most már tud annyi pénzt keresni, hogy önállóan, itthoni segítség nélkül megéljen."

Nyíri Iván hozzátette azt is: "Óriási lépés a Nyíri családnak, apró előrehaladás a két magyar állampolgár hazajuttatása útján. A bíróság továbbra is az erőszaktevő férj kezében hagyta a jogot, hogy anya és fia akárcsak szabadságra is hazájukba, Magyarországra jöhessen. Mivel az éhségsztrájk úgy tűnik, eredményt ért el, lehetőség nyílt arra, hogy a 21 napos éhezés okozta súly- és erővesztést orvosok segítéségével visszaállítsuk."

Mint korábban megírtuk: dr. Nyíri Iván június 2-án kezdett éhségsztrájkba, hogy felhívja családja kálváriájára a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!