Közélet

2015.09.24. 08:03

Leváltották, vagy sem a Fidesz-elnököt?

Tóth Csaba, az államtitkár kabinetfőnöke azt közölte: a kérdésben az alapszabálynak megfelelően a Fidesz Országos Választmánya és a Mandátumszámláló Bizottság dönt majd.

I. A.

Mint azt a hvg.hu kedden megírta: botrányosra sikeredett helybeliek véleménye szerint a Fidesz városi szervezetének múlt hét végén megtartott tisztújító közgyűlése. A rendezvényen jelenlévők voksaikkal Szabó Zsolt helyett Papp István hatvani önkormányzati képviselőt választották meg a Fidesz helyi alapszervezete új elnökének.

Amint arról korábban beszámoltunk, Szabó Zsoltot múlt kedden, szeptember 15-én súlyos autóbaleset érte, azóta is kórházi kezelés alatt áll. Információink szerint szeptember 16-i keltezésű meghívóval hívták össze szeptember 18-ára, péntekre a tisztújító közgyűlést.

Lapunk természetesen megkereste az ügyben érintetteket. Tóth Csaba az államtitkár kabinetfőnöke érdeklődésünkre adott válaszában egyebek között felhívta a figyelmet a Fidesz alapszabályára, s erre hivatkozva közölte: szerinte valójában nem történt az említett közgyűlésen hivatalos tisztújítás, így továbbra is Szabó Zsolt a helyi szervezet munkájának irányítója.

Hozzátette: a Fidesz alapszabálya ugyanis rendelkezik arról, hogy a közgyűlés időpontjáról és napirendjéről szóló értesítést az adott közgyűlés időpontját megelőző 15 napon belül, a közgyűlés jegyzőkönyvét pedig 8 napon belül kell megküldeni a területi választmány elnökségének, továbbá a választókerületi elnöknek és a Központi Hivatalnak.

– Szabó Zsolt választókerületi elnököt márpedig senki nem kereste a múlt pénteki közgyűlés összehívásával kapcsolatban. A kérdésben az alapszabálynak megfelelően a Fidesz Országos Választmánya és a Mandátumszámláló Bizottság dönt majd – tájékoztatott Tóth Csaba kabinetfőnök.

Papp István önkormányzati képviselő a jövő hétre ígért tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!