Közélet

2015.09.19. 16:38

Megkoronázták mesterségüket

Idén közel kétszáz jelöltet avattak tizenhat szakmában az Eszterházy Károly Főiskola Líceumának udvarán a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) Mesteravató ünnepségén péntek délután.

J. H.

Az avatást egy kiállítás is kísérte, ahol mesterremekeket –  egyebek mellett tortákat, fából faragott különlegességeket – csodálhattak meg a vendégek. A fotókiállításon végigkísérhették a mesterek munkáját. Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke elárulta, az EKF és a Kamara között nemrégiben jött létre egy újabb megállapodás, mely a már meglévő eredményes kapcsolat továbbfejlesztése lesz.

Az elnök a Líceum épületének tökéletességét is méltatta, mellyel ösztönözte a jövő szakembereit arra, hogy hasonlóan maradandó értékeket teremtsenek. Dr. Liptai Kálmán elég hitet és elhatározást kívánt a felavatott mestereknek munkájukhoz. Kovács Csilla pincérmester felolvasta, társai pedig követték őt az eskü szövegével. Ezt követően szakmánként, név szerint szólították őket, hogy átvegyék a vizsgák elnökeitől okleveiket. Az átadás után állófogadással koronázták meg az ünnepeltek családtagjaikkal, hogy mesterré avanzsáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!