Közélet

2015.09.08. 15:11

Terápia az étteremben

Válóczi-Major Katalin művésztanár festményeiből nyílt kiállítás Egerben.

M. A.

Válóczi-Major Katalin művésztanár Terápia című kiállításának ad otthont a Szantofer Étterem. A művésznek eddig minden évben volt egyéni kiállítása, de az utolsót 2012-ben rendezte meg.

– Jelenleg két munkahelyem is, van. Tanítok egy művészeti iskolában, személyi edző is vagyok. S persze az anyai szerep mellett sem olyan könnyű festeni. Azért nem állt le az alkotás. Mindig érzelmi indíttatásból festek. A 2014-15. tanévben komplex tematikus művészetterápia képzésen vettem részt. Ez lényegében egy pedagógusi továbbképzési program, ahol egy módszert tanulunk meg magunkon. A kiállítás képei nagyrészt ebből az indíttatásból készültek. Nagyon expresszíven alkotok, ez látszik a munkáimon is – mesélte Válóczi-Major Katalin.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Válóczi-Major Katalin (jobbra) tárlatlátogatóval társalog Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

A tárlat helyszínének választása sem volt véletlen. Az alkotó családjával régóta ebbe az étterembe jár, annak idején az esküvőjét is itt ünnepelték, evidens volt, hogy ezt a közeget ajándékozza meg műveivel.

- Néhány képemen megjelennek azok a lopótökök is, melyek régen az étterem termének falán lógtak – közölte Válóczi-Major Katalin.

A kiállítást Válóczi Krisztina művésztanár nyitotta meg, s két hétig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik