Közélet

2015.10.25. 17:00

A pszichológusunk válaszol

Aggódik gyermeke lelki egészségéért? Szeretne hasznos tanácsokat kapni a gyermekneveléshez egy tapasztalat szakembertől? Kérje lapunk segítségét!

HEOL

Családi összeállításunkban ezúttal két hetente Márkusné Barkó Otília, gyermek és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus áll a Hírlap olvasóinak rendelkezésére. Elsősorban a gyermekpszichoterápia, illetve a családterápia a szakterülete, így ebben a témakörben várja a szülők kérdéseit.

A rovat két hetente jelentkezik, ezért az alábbiakban a szakemberünk által kért feltételeket közöljük:

–  A most induló rovathoz olyan olvasói leveleket és gyermekrajzokat várok,  amelyek elsősorban a gyermeki lélek rejtelmeit igyekeznek felderíteni, illetve a családban  felmerülő kérdéseket megválaszolni. Az otthoni környezetben, vagy óvodában, iskolában  tapasztalt viselkedésváltozások, illetve a problémás helyzetekben való eligazodás feltárása a cél. Várom tehát azokat az olvasói leveleket, amelyekben kérdést fogalmaznak meg az érintett gyerekkel-családdal kapcsolatban. Fontos, hogy szerepeljen benne a gyerek neme, életkora, óvodában melyik csoportba jár például kiscsoportos, ha iskolás, hányadik osztályos,  családi életét tekintve pedig: van-e testvére, ha igen, mennyi idős, együtt élnek-e a szülők, illetve ki él még velük egy háztartásban.

[caption id="" align="alignleft" width="338"] Márkusné Barkó Otília
[/caption]

- Ezt követően, pedig írják le az esetet: milyen zavaró  viselkedést tapasztalnak a gyereknél, mióta áll fenn ez, hogyan igyekeztek eddig ezt  megszüntetni. A megkereséseket teljes diszkrécióval kezelem.

Kérdéseiket, leveleiket a [email protected] e-mail címre várjuk. A tárgyba írják bele: „A pszichológus válaszol.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!