Közélet

2016.08.03. 09:00

Fát ültettek a Múzsák Ligetében

Gárdonyi Géza születésnapja alkalmából Gárdonyi Emőke, az író unokája japán díszcseresznyefát ültetett, s elhelyezte az eseményt megörökítő emléktáblát a Múzsák Ligetében.

M. A.

A rendezvényen részt vett többek között Alexander Brody is, aki a faültetés után arra kérte a megjelenteket, ha már így egybegyűltek, egyperces néma csenddel emlékezzenek a közelmúltban elhunyt Esterházy Péterre.

Tőzsér Istvánné, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója köszöntőjében elmondta: a megyeszékhely legnagyobb és legszebb közparkjában, a település szívében található Érsekkertben kapott helyet annak idején a Múzsák Ligete, amely a város irodalmi tiszteletadásának egyik legfontosabb helyszíne. Itt áll a város két nagy írója, Gárdonyi Géza és Bródy Sándor szoborcsoportja is, amely mellett Alexander Brody, Eger díszpolgára, Bródy Sándor unokája kezdeményezésére – aki szintén részt vett az eseményen – évről évre jeles írók, költők és művészek ültetnek facsemetét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Gárdonyi Géza születésnapja alkalmából Gárdonyi Emőke, az író unokája japán díszcseresznyefát ültetett Fotó: Huszár Márk
[/caption]

Az Alexander Brody, Esterházy Péter, Faludy György, Csányi Vilmos, Márton László, John Lukacs, Kányádi Sándor és a Kaláka együttes által ültetett fák mellé kedden Gárdonyi Emőke ültette el a japán díszcseresznyefát, s helyezte el az eseményt megörökítő emléktáblát. Az eseményen részt vett Martonné Adler Ildikó alpolgármestere, Rázsi Botond alpolgármester és Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum Igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!