Közélet

2016.12.06. 11:50

A melbourne-i olimpiára emlékeztek

A melbourne-i olimpiára és az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékeztek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a 60 évvel ezelőtti játékokon részt vett magyar sportolók.

HEOL

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának rendezvényére húszan jöttek el az akkor Ausztráliában szerepelt magyar sportdelegációból, köztük olimpiai bajnokok, mint Keleti Ágnes, Lemhényiné Tass Olga, Reviczkyné Köteles Erzsébet, Kárpáti György és Bolvári Antal.

A program koszorúzással kezdődött a Műegyetem rakparton, a 56-os forradalom emlékművénél. A volt sportolók gyertyával emlékeztek a forradalom hőseire. Az ünnepség a műszaki egyetem épületében folytatódott, ahol Nébald György, a klub elnöke felidézte: „Nagyon nehéz körülmények között utaztunk ki, készültünk fel és versenyeztünk. Amikor sportolóink elindultak itthonról, még győzelemre állt a forradalom, ám 60 éve ilyenkor már mindenki tudta, hogy elbukott, s a sportolóknak ebben a tudatban kellett szerepelniük.” Az éremtáblázaton így is a 4., a nemzetek pontversenyében az 5. helyen végzett a magyar olimpiai csapat, az olimpia legeredményesebb sportolója a négy aranyérmet begyűjtő Keleti Ágnes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!