Közélet

2016.12.15. 18:16

CBA-ügy: Megtartanák Heves megyei boltjaikat

Határozatképes volt a Palóc Nagykereskedelmi Kft-t érintő csütörtöki csődegyezségi tárgyalás, amelyen a cégvezetés, a csődbiztos és a hitelezők több döntést is meghoztak.

SZ. E.

Mint arról beszámoltunk: legutóbb november 16-án ültek tárgyalóasztalhoz a felek, ám akkor nem jutottak dűlőre a hitelezőkkel.

Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára közölte: a moratóriumot 75 nappal meghosszabbították. A Palóc Nagyker ígéretet tett arra, hogy 17 boltot továbbra is üzemeltet, melyre igénybe kívánja venni a munkahely megtartási támogatást. Ezeket az üzleteket mintegy 200 dolgozóval kívánják üzemeltetni, kisebb központi apparátussal.

Az eladásra szánt üzletekben foglalkozatott munkavállalókat jogutódlással szeretnék átadni a konkurens cégeknek, ez körülbelül 150 alkalmazottat érinthet. Elmondták: üzleteiket Salgótarján és környékén, illetve Heves megyében tartanák meg, de egy esetleges jó vételi ajánlat a boltok megtartását felülírhatja. Demeter László a jelenlegi munkavállalóknak azt tanácsolja: ne járuljanak hozzá a munkaszerződésük módosításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!