Közélet

2017.02.20. 16:25

Újabb tárgyalás, újabb moratórium

Újabb csődegyezségi tárgyalást tartottak a Palóc Nagykereskedelmi Kft. helyzetével kapcsolatban.

SZ. E.

Legutóbb december közepén ült tárgyalóasztalhoz a cégvezetés, a csődbiztos és a hitelezők.

Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) Nógrád megyei titkára közölte: a tárgyalás előtt megkereste őt Varga Sándorné ügyvezető, hogy kössenek együttműködést a cégükkel. A KASZ nem zárkózik el.

– Szóban megállapodtunk a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyvezetőjével, hogy rövid időn belül egyeztetünk időpontot. Szakszervezetünk nem zárkózik el a tárgyalásoktól, de fontosnak tartjuk, hogy az mindkét fél számára előnyös megállapodással járjon – közölte Demeter László, a KASZ Nógrád megyei titkára, aki jelen volt a hétfői csődegyezségi tárgyaláson a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban.

A tárgyaláson hivatalosan is bejelentették, hogy a Balassagyarmati Törvényszék visszahívta az előző vagyonfelügyelő céget és a Novent Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft.-t bízta meg a csődegyezség további folytatásával.

Ahogy azt múlt héten a csődbiztos, Balázs Miklós előrevetítette, újabb 25 nappal meghosszabbították a csődeljárást. Ezt megszavazták a biztosított kategóriában érintett hitelezők – vagyis a bankok –, de a biztosítás nélküliek nem. A törvény szerint ez az utolsó lehetséges határidő a hosszabbításra. A csődegyezségi javaslat 98 százalékban elkészült, ezért kértek még a 25 napos hosszabbítást, így március 16-ig az érintett hitelezők megkapják az adós cég rendezési ajánlatát – nyilatkozta Demeter László.

Mint megtudtuk: a dolgozókról ezúttal nem esett szó a csődegyezség során. A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél a kezdeti több mint 1300 munkavállalóból mára csupán 260-an maradtak, közülük körülbelül 100-ra tehető azok száma, akik gyes-en, gyed-en vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!